matematykaszkolna.pl
MATURA Blue: Bierzecie ołówek na maturę Bo niby nie można go mieć, ale ja tego trochę nie rozumiem.... Co to komu przeszkadza, że będę miała ołówek? Rozumiem, że to, co zapisane ołówkiem, nie będzie oceniane....ale czy ja sama dla siebie nie mogę sobie zrobić rysunku? Np. jak coś policzę z geometrii analitycznej, to lubię to narysować na końcu, żeby sprawdzić czy wszystko się zgadza Albo ołówek jest mi potrzebny chociażby do tego, żeby najpierw sobie na brudno narysować, a potem poprawić długopisem.... Żeby tyle nie kreślić emotka
17 kwi 23:40
Eta: Weź "zaczarowany ołówek" emotka
17 kwi 23:41
bezendu: Komisja na dzień dobry Ci ten ołówek zabierze.
17 kwi 23:42
YushokU: są takie długopisy ścieralne. Jak lekko napiszesz to nawet nie widać że starte, no i długopis to nie ołówek emotka A to że ma dodatkowy bajer niczemu chyba nie wadzi Ja ołówka nie biorę, już nawet mam zrobiony cyrkiel z czarnym długopisem
17 kwi 23:45
Blue: Jaki zaczarowany? Wątpię, żeby oni to tak sprawdzali...
17 kwi 23:45
Blue: A ten cyrkiel to kupiłeś ten zwykły i włożyłeś długopis, czy jakiś specjalny?
17 kwi 23:46
YushokU: zwykły i go trochę powyginałem.
18 kwi 00:09
karteczka: ale cyrkiel z ołówkiem chyba można mieć...nigdzie nie ma napisane, cyrkiel bez ołówka..tylko ogólnie "cyrkiel" więc nie mają prawa nie wpuścić z cyrklem ołówkowym.
18 kwi 00:31
wujek: Nie można mieć ołówka w żadnej postaci, nawet w postaci cyrkla.
18 kwi 01:03
wujek: Chodzi o to, żeby żadnego zapisu w arkuszu nie można było wymazać i zmienić
18 kwi 01:08
karteczka: zgadzam się ale na liście możliwych przedmiotów nic nie ma o tym, że nie można mieć cyrkla ołówkowego...jest zaznaczone, że trzeba mieć cyrkiel..jeżeli nie doprecyzowali to jest ich wina bo powinni to zrobić w takim przypadku każdy może sobie przynieść cyrkiel jaki chce. Nauczyciele w wielu szkołach nawet mówią żeby brać ołówki i te są egzaminatorami..tego akurat nie pochwalam bo powinni znać zasady jednak wg mnie jeżeli w kluczu nie sprecyzowali jaki ma być konkretnie cyrkiel to CKE nie może się czepiać.
18 kwi 01:13
18 kwi 01:14
YushokU: u nas na próbnych jak ktoś użył ołówka w arkuszu to były jakieś ujemne punkty chociaż by dali stronę więcej brudnopisu, bo czasem zrobi się gdzieś głupi błąd i nie ma gdzie tego sprawdzićemotka
18 kwi 10:04
daras: ja już w zeszłym wieku klasówki pisane ołówkiem wyrzucałem do kosza albo oddawałem czyste kartki wygumkowane z wiadomą oceną
18 kwi 10:05
N1N2: A wiecie może czy ile na maturze można mieć długopisów? Wiem trochę głupie pytanie, ale ja wolę mieć 2−3 na zapas niżeli tylko 1 i potem żałować że się wypisał czy przerywa
18 kwi 10:10
daras: a po co długopisy wystarczą kalkulatory z przyciskami A, B , C i D
18 kwi 10:41
Blue: Karteczka, w sumie masz racje, nie mogą nam nic zrobić xD Ej, ale tak na serio ty chyba nie unieważniają matur za napisane czegoś ołówkiem? Tzn nie chodzi mi o rozwiązanie ołówkiem, tylko np. o narysowanie okręgu, czego nawet nie ma w poleceniu zadania
18 kwi 13:57
Saizou : u mnie w szkole matematyczka namawiała, żeby wziąć cyrkiel na ołówek, a ołówek z gumką, w razie czego można go wymazać xd
18 kwi 14:06
5-latek: Niedlugo będziecie studentami a prostego problemu nie potraficie rozwiazac . Gdzie macie najblizsza OKE ? Zwrocic się tam z zapytaniem i po problemie .
18 kwi 14:57
Metis: Odpowiedź ze strony OKE bedzie jednoznaczna emotka Brak ołówka to brak ołówka emotka Wnieście sobie ... przecież zaden pilnujący nawet jak zobaczy że sobie coś piszecie wam nie zabierze pracy ... Potem tylko zetrzeć.
18 kwi 15:34
daras: ...i dostać 0 punktów
18 kwi 18:12