trygonometria
karteczka: | | 1 | |
Jeżeli sinα−cosα= |
| to wartość wyrażenia sinα*cosα jest równa. |
| | 2 | |
| | 1 | | 3 | | √2 | |
A. 0 B. |
| C. |
| D. |
| |
| | 4 | | 8 | | 2 | |
wytłumaczy ktoś?
17 kwi 23:27
pigor: ..., np. tak :
sinα−cosα= 12 ⇒ (sinα−cosα)
2=
14 ⇔
⇔ sin
2α−2sinαcosα+cos
2α =
14 ⇔ 1−2sinαcosα=
14 ⇔
⇔ 1−
14=2sinαcosα ⇔ 2sinαcosα=
34 /:2 ⇔
⇔
sinαcosα= 38, odp.
C . ...
17 kwi 23:36
Eta:
Podnieś obustronnie do kwadratu i wykorzystaj jedynkę trygonometryczną
17 kwi 23:37
Eta:
No i po ptokach !
17 kwi 23:37
Eta:
niebiesko−
czerwony Cię wyręczył
17 kwi 23:39
karteczka: Dziękuję bardzo
18 kwi 01:10