mmm
zzzz: P(A) − P(B) =
17 kwi 20:53
PW: Ale o so chosi?
17 kwi 21:04
Jacek: P(A)−P(B)=P(A)−P(A∩B)
, może o coś takiego, choć nie jestem pewien....
17 kwi 21:06
Jacek: Ale chyba powinno być P(A − B)=P(A)−P(A∩B)
17 kwi 21:08
pigor: ..., dla mnie to liczba (wynik) będąca różnicą liczb
P(A)∊<0;1> i P{B)∊<0;1) o ile istnieją taka, że także ∊<0;1>. ..
17 kwi 21:09
PW: Nie ma tu jakiegoś specjalnego regulaminu zadawania pytań, ale przyjmijmy zasadę:
NIE ROZWIĄZUJEMY PSEUDOPROBLEMÓW i nie domyślamy się, co pytający miał na myśli.
17 kwi 21:13
pigor: ..., a może faktycznie chodzi mu o wartość (liczbę)
prawdopodobieństwa różnicy zdarzeń P{A\B)= P(A)−P{A∩B)=P(B'∩A) .
17 kwi 21:13