arkusz
Asia: rozwiązaniem równania
a. tylko liczba 1
b. tylko liczba −1
c. dowolna liczba rzeczywista
d. dowolna liczba rzeczywista różna od 1 i różna od −1
PS. robiłam na proporcje ale mi nie wychodzi..
17 kwi 19:55
5-latek: zalozenie x≠1 i x≠−1
dostajesz z proporcji x2−1= (x+1)(x−1) to x2−1=x2−1 dalej Ty
17 kwi 19:58
Asia: No to tak zrobiłam ale jak to się przeniesie na lewą stronę to się zredukuje..
17 kwi 20:01
Benny: No i co w tym złego?
17 kwi 20:02
5-latek: no to jeśli nie widzisz od razu to
x2−x2= −1+1 to 0=0 jakie to jest równanie ?
17 kwi 20:03
Asia: czyli d będzie odp?
17 kwi 20:06
5-latek:
17 kwi 20:11