oblicz AB
natka: Okregi o rownaniach x2+y2=625 i (x−36)2+(y−15)2=1600 maja dwa punkty przeciecia A i B.
Oblicz dlugosc odcinka A i B. Bardzo prosze o pomoc, nie mam pojecia jak to zrobic..
17 kwi 19:41
x: sposob na alcybiadesa:
1. układ równań
2. 2 rozwiązania (A i B)
3. odległość ze wzoru
4.



5. profit
17 kwi 19:47
x: sposob na alcybiadesa:
1. układ równań
2. 2 rozwiązania (A i B)
3. odległość ze wzoru
4.



5. profit
17 kwi 19:47
xxx: nie ogarniam.
17 kwi 19:49
x: x2+y2=625
(x−36)2+(y−15)2=1600
to twoj uklad 2 rownan, jak go rozwiazesz otrzymasz 2 pary liczb (punkty przeciecia)
17 kwi 19:51
x: na szybkości rozwiązaniem są punkty:
teraz tylko odległość
17 kwi 19:55
xxx: a w jaki sposob go najlatwiej rozwiazac?
17 kwi 19:57
x: | | 240 | | 70 | |
|AB|=[( |
| )2+( |
| )2]1/2= |
| | 13 | | 13 | |
17 kwi 19:58
x: |AB|≈19,23077
17 kwi 20:03