matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Wiola:
oblicz: 2x
1
3
=3
17 kwi 17:29
5-latek:
Przy powiększeniu 400% odczytałem
3
3
2x
1/3
= 3 wiec x
1/3
=
to x=
3
√
a to zgodnie z działaniami na
2
2
3
√
3
1
pierwiastkach =
=
= usun teraz niewymiernosc z mianownika
3
√
2
3
√
2
17 kwi 18:39
x:
3
√
6
2
17 kwi 20:23
kix:
3
a jeśli x
3
=
to wynik byłby identyczny
2
17 kwi 20:26