logartymy
kasia: Bardzo proszę Was o pomoc, bo nie umiem wymyślić rozwiązania
log5 36 log3 9
________ − ________
log5 2 log3 2
I wszystko pod pierwiastkiem. Pomóżcie, prosze
17 kwi 17:03
Jacek:
Wracając do wyrażenia jakie napisałaś:
log336*log35 | | log39 | | log336 − log39 | |
| − |
| = |
| = |
log32*log35 | | log32 | | log32 | |
| log34 | |
= |
| = log24 = 2 |
| log32 | |
, i te 2 rozumiem, że umieszczamy pod pierwiastek drugiego stopnia.
17 kwi 18:30
Tadeusz:
=√log236−log29=√log24=
17 kwi 18:35