funkcje trygonometryczne
ha!: wyznacz kąt α ∊ < 0 st ; 360 st > ,jeśli
tgα = 1 i cosα ,< 0 kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać
2 gru 16:49
BiebrzaFun : tg45=1 i tg(180+45)=tg225=1
| | √2 | |
cos(180+45)=tg225=−cos45=− |
| |
| | 2 | |
2 gru 19:13
ha!: wiesz co...to co napisałaś jest w miarę jasne...ale kurcze nie wiem skąd to się wzięło
2 gru 19:18
2 gru 19:22
ha!: a dlaczego użyłaś 180 stopni
2 gru 19:30
ha!: a dlaczego użyłaś 180 stopni
2 gru 19:30
ha;): a już wiem,dzięki
2 gru 19:43
BiebrzaFun : użyłeś
2 gru 19:59
ha!: tak czy siak dzięki
2 gru 20:39