matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ddd
Dzień Wita:
Zbiorem rozwiązań nierówności 3x
2
+2x−1\< 0 jest :
1
D. <−1;
3
a=3 b=2 c=−1 delta −> 2
2
− 4*3*(−1) = 4+12= 16
b
2
1
p= −
= −
=−
2a
6
3
16
4
q= −Udelta}{4a}= −
= −
12
3
1
A odp jest <−1;
)
3
17 kwi 13:33
J:
D = R x
1
= −1
1
x
2
=
3
1
Odp: x ∊ <−1,
3
17 kwi 13:36
J:
1
x ∊ <−1,
>
3
17 kwi 13:37
Dzień Wita:
A no tak bo ja miałem obliczyć miejsca 0 a nie wierzchołki ... Dzięki
17 kwi 13:38