Pomocy
Kaczy: Przekrojem osiowym stożka jest trójkąt równoboczny o polu (4pierwiastki z 3). Oblicz pole
powierzchni całkowitej i objętość stożka
17 kwi 13:29
J:
| a2√3 | |
| = 4√3 .. stąd policz a |
| 4 | |
| | 1 | | a√3 | |
potem: V = |
| π(a/2)2* |
| |
| | 3 | | 2 | |
P
c = π(a/2)
2*a
17 kwi 13:32
Kaczy: przepraszam ale ile wynosi a bo wyznaczam i dziwne wynik wychodzi..
17 kwi 13:46
dero2005:
Jakie dziwne wyniki?
Przekształć wzór podany i wynik wyjdzie normalny!
17 kwi 14:05
J:
a2 = 16
17 kwi 14:07
XOXO: Hmm przepraszam że się w trącę ale jeśli w tym zadaniu jest do obliczenia pole powierzchni
całkowitej to czemu jest taki wzór : Pc = π(a/2)2*a ?
19 kwi 19:49