matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wysokości komina
dominika:
wierzchiłek S komina jest widoczny z powierzchni ziemi pod kątem 45 stopni a po przejściu 50 m w kierunku komina pod kątem 60 stopni oblicz wysokości komina
17 kwi 12:49
J:
H
= 1
x
H
=
√
3
x−50
17 kwi 12:53
Tadeusz:
k
=1 ⇒ k=x
x
k
=tg60
k−50
17 kwi 12:59