matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to rozwiązaćć?
Kczaor:
Oblicz współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji F i osi OY Dane: A(−3,5)
3
2x+11
F(x)=
+2=
x+4
x+4
a=3
16 kwi 22:35
Kczaor:
16 kwi 22:47
Janek191:
3
f(x) =
+ 2
x + 4
x = 0
3
3
f(0) =
+ 2 = 2
0 + 4
4
3
A = ( 0, 2
)
4
17 kwi 00:54