matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij tożsamość
ty:
2/cos
2
α−(tgα+1/tgα)
2
=tg
2
α−1/tg
2
α
16 kwi 22:16
M:
29 cze 06:01
Pluto:
Podpowiedź:
1 − cos
2
α
1
tg
2
α =
⇒ cos
2
α =
cos
2
α
1 + tg
2
α
1
1
(tg
2
α +
)
2
= tg
2
α +
+ 2
tg
2
α
tg
2
α
29 cze 12:02