matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
natka:
wykaż, że z Δ kawałka kartonu o obwodzie 20 cm i polu 20 cm2 można wyciąć koło o promieniu co najwyżej 2 cm
16 kwi 20:32
Gajwer:
r=2P/a+b+c a+b+c=20 P=20 2P=40 r=40/20 r=2
16 kwi 20:39
Gajwer:
2P
r=
a+b+c
16 kwi 20:42
natka:
dziekuje
16 kwi 20:44