matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
mary:
Uzasadnij, że jeżeli kąt pomiedzy dwusiecznymi dwóch kątów w trójkącie ma miarę 100, to miara trzeciego kąta jest równa 20
16 kwi 20:25
wmboczek:
180−2α−2β=x 180=100+α+β x=20
16 kwi 20:28
mary:
dziękuje
16 kwi 20:29