matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Damian:
POMOCY
oblicz brakujące długości boków i miary kątów trójkąta (skorzystaj z tablicy wartości funkcji trygonometrycznych) a = 15 cm, b = 6 cm, α = 30º
16 kwi 19:59
5-latek:
Twierdzenie sinusow
15
6
=
to sinβ= policz to β=
sinα
sinβ
γ= 180−(α+β)
a
2R=
wiec c= 2R*sinγ
sinα
16 kwi 20:24