matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Memo:
Zad 7. W ciągu arytmetycznym a1=1 i a100=1090. Różnica tego ciągu r wynosi: A.10 B.11 C.100 D.110
16 kwi 18:08
Janek191:
a
100
= a
1
+ 99r więc 1090 = 1 + 99 r 99 r = 1089 r = 11 ====
16 kwi 18:10