matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Memo:
Zad 6. Suma wszystkich liczb naturalnych dwucyfrowych jest równa A.4905 B. 9810 C.5450 D.4850
16 kwi 18:08
Janek191:
a
1
= 10 a
n
= 99 r = 1 S
90
= 0,5*( a
1
+ a
n
)*90 = 45*( 10 + 99) = 45*109 = 4 905
16 kwi 18:15