O co tutaj chodzi?
Kczaor: O wielkościach x i y wiadomo, że są odwrotnie proporcjonalne. Który z poniższych warunków mogą
spełniać?
A. {x}{y}=0,25
B. {√2−1}{x}={√2+1}{y}
C. {x}{√3}={√3}{6y}
D. {x+y}{3}={4}{5}
16 kwi 18:07
16 kwi 18:11
Kczaor: 

?
16 kwi 18:22
PW: C.
16 kwi 18:34
Kczaor: tyle to wiem. dlaczego?
16 kwi 18:40
PW: − to jest definicja równości ułamków. Stosujemy ją do sprawdzenia kolejnych wersji odpowiedzi.
Nie widzisz tego, że jesteś niegrzeczny? Mógłbym odpowiedzieć:
− Skoro wiesz, to po co pytasz?
16 kwi 19:03