matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmetyczny
Memo:
Zad 5. Liczby x−1,x+8,x−10 tworzą ciąg geometryczny dla : A. x=3 B. x=2 C. x=−3 D. x=−2
16 kwi 18:05
ola:
(x+8)
2
=(x−1)(x−10)
16 kwi 18:09
Janek191:
D .
16 kwi 18:12
Memo:
uff... Dzięki Janek
16 kwi 18:12