matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Memo:
Zad 4. Siódmym wyrazem ciągu an o wyrazie ogólnym an=(−1)n∙n jest : A.−1 B.−7 C. 1 D. 7
16 kwi 18:04
Janek191:
a
n
= (−1)
n
*n ?
16 kwi 18:05
Janek191:
a
7
= ( −1)
7
*7 = − 1*7 = − 7
16 kwi 18:05