matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczbowe
ciągi:
Skąd w podanym ciągu wzięło się 2*2
n
−2
n
? a
n
=2
n
+
1
−2
n
+
1
−
1
=2*2
n
−2
n
=2
n
16 kwi 17:52
Janek191:
a
m +n
= a
m
*a
n
2
n+1
= 2
n
*2
1
= 2*2
n
16 kwi 17:56
ciągi:
Dzięki!
16 kwi 17:57