−2x+3 | ||
Funkcja F(x)= | , gdzie x jest liczbą całkowitą różną od −1, przyjmuje wartość | |
x+1 |
− 2 x + 3 | − 2*( x + 1) + 5 | 5 | ||||
f(x) = | = | = − 2 + | ||||
x + 1 | x + 1 | x +1 |
− 2 x + 3 | − 2*( x + 1) + 5 | 5 | ||||
f(x) = | = | = − 2 + | ||||
x + 1 | x + 1 | x +1 |
5 | ||
Dla x = 0 mamy − 2 + | = − 2 + 5 = 3 | |
0 + 1 |
5 | ||
Dla x = 4 mamy − 2 + | = − 2 + 1 = − 1 | |
4 + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |