Pochodna Funkcji
Łukasz: | | x3 + 2 | |
f(x) = |
| = obliczyc pochodna funkcji , proszę o pomoc . |
| | x5 | |
2 gru 10:28
AS: Rozbij na dwa ułamki i zastosuj wzór na pochodną funkcji potęgowej.
2 gru 10:32
Łukasz: xa = axa−1 masz na myśli ten wzór ?
2 gru 10:35
Łukasz: sorki , ale mam blade pojęcie o tym , weź mi to trochę rozpisz .
2 gru 10:45
AS: | | 1 | | 2 | |
f(x) = |
| + |
| = x−2 + 2*x−5 |
| | x2 | | x5 | |
2 gru 11:06
Łukasz: to jest końcowa postac ?
2 gru 11:08
Nikka: teraz masz policzyć pochodną obu składników sumy ze wzoru, który sam wcześniej napisałeś...
2 gru 11:12