Matura rozszerzona zadania
konik420: Moglibyście zerknąć na te zadania maturalne z rozszerzenia i rozwiązać lub chociaż mnie
naprowadzić jak je zrobić? Nie mam pojęcia jak się za nie wziąć. Proszę, pomóżcie
http://s15.postimg.org/ko4bnub9n/thumb.jpg
16 kwi 17:04
MQ: A to zdjęcie robione Nokią 3210?
16 kwi 17:07
:): Chetnie bym pomogl ale niewyraznie strasznie
16 kwi 17:09
:):
16 kwi 17:09
:): Nie obrazajmy Nokii
16 kwi 17:10
MQ: I przede wszystkim zdecyduj się na jedno, bo z moich badań wynika, że liczba chętnych do
pochylenia się spada z kwadratem liczby zadań wtłoczonych w jeden post.
16 kwi 17:12
konik420: 1) Wykaż, że jeśli x= 3√ √6 + √5 − 3√ √6 − √5 to x3 + 3x = 2√5
2) Podstawy trapezu |AB|=a , |CD|=b , a>b. Odcinek KL jest równoległy do podstaw i dzieli
trapez na dwa czworokąty o równych polach. Wykaż, że |KL| > √ab
3) Zdarzenia A,B ⊂ Ω i spelniaja warunki: 3*P(A)=P(B)≠0 i P(A∪B)=0,8*P(B)
Oblicz P(A|B)
4) Na ile sposobów można wybrać ze zbioru A = { 1, 2, ... , 100} trzy różne liczby, których
suma przy dzieleniu przez 3 daje resztę 1
Na razie tyle przepisałem. Pomozecie?
16 kwi 17:23
MQ: Ad 3)
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
| | P(A∩B) | |
Z tego wyliczasz |
| : |
| | P(B) | |
| | 1 | |
0,8*P(B)= |
| P(B)+P(B)−P(A∩B) |
| | 3 | |
16 kwi 17:31