Liczba x/y
Ziutka:

Na rysunku lAEl=x, lBEl=y, lFCl=4 i lCDl=12 oraz kąt BDF = kąt CDF. Liczba
xy jest równa
A.
97
B.
79
C.
127
D.
43
Wie ktoś może jak się za to zabrać?
16 kwi 15:32
JOLA: KTOS WIE ? EDF ALFA FDC ALFA TAM JEST DWUSIECZNA
1 maj 17:24
JOLA: ED WYSZŁO MI 9
1 maj 17:27
5-latek: czemu krzyczysz ?
Ostatnio slyszalem w Radiu Wroclaw ze takie osoby szybciej chorują na raka gardla
1 maj 17:29
5-latek: Kolezanko moja szanowna mama wlasnie 14 kwietnia skonczyla 81 lat i czuje się swietnie .
I tak się sklada ze nawet ja jestem straszy od Twoch rodzicow .Ale zapytam Jak się czuje twoja
mama ?
Wiec jeśli twoja mama skończy tyle lat co moja to wtedy porozmawiamy . OK?
1 maj 17:36
szarlotka: up up, jakas wskazowka?
12 kwi 12:21
Mila:
1)
Z własności dwusiecznej w ΔEDC:
2) ΔABE∼ECD cecha kkk
|EF|=n to |ED|=3n, |EC|=n+4
Wybieraj:
Licznik (x) podzielny przez 3 i oblicz mianownik.
12 kwi 16:37