Oblicz pole powierzchni kwadratu
Memo: Punkt M = (2,−5) jest wierzchołkiem kwadratu, Jeden z jego boków zawiera się w prostej o
równaniu x + 2y − 7 = 0. Oblicz pole powierzchni tego kwadratu.
16 kwi 11:54
J:
oblicz odległość punktu M od prostej .... i wynik podnieś do kwadratu
16 kwi 11:58
Memo: nie potrafię tego sam rozwiązać. Pomóżcie
16 kwi 12:20
J:
| | 2 − 10 − 7 | | −15 | | 15 | |
d = I |
| I = I |
| I = |
| |
| | √4+25 | | √29 | | √29 | |
16 kwi 12:25
Memo: Dzięki.
Swoją drogą rozwiązałaś/eś to w 5 minut. Szacun
16 kwi 12:27