Y | ||
Sprawdz czy funkcja f(x,y)=xln | spełnia równanie | |
x |
y | ||
f'x = ln | − 1 | |
x |
x | ||
f'y = | ||
y |
y | x | y | y | |||||
L = x*(ln | − 1) + y* | = xln | − x + x = xln | |||||
x | y | x | x |
y | 1 | 1 | y | x | y | y | ||||||||
f'x = 1*ln | + x* | *(− | ) = ln | − x* | * | = ln | − 1 | |||||||
x | y/x | x2 | x | y | x2 | x |
y | ||
drobna korekta w nawiasie ma być: ( − | ) | |
x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |