takie tam :PP
leniwiec: | | a2b−4b3 | | a2b−2ab2 | | a2b−4b3 | | a2 | |
1 − |
| : |
| = 1 − |
| : |
| ... |
| | 3ab | | a2 | | 3ab | | a2b−2ab2 | |
2 gru 00:00
AROB: pomagam
2 gru 00:05
AROB: Zał. a≠0, b≠0, a−2b ≠0 ⇒ a ≠ 2b
| | a2b−4b3 | | a2 | |
1 − |
| * |
| = |
| | 3ab | | a2b−2ab2 | |
| | b(a2−4b2) | | a2 | |
= 1 − |
| * |
| = |
| | 3a | | ab(a−2b) | |
| | ab(a−2b)(a+2b) | |
= 1 − |
| = 1 − (a+2b) = 1−a−2b |
| | a−2b | |
2 gru 00:11
Godzio:
AROB nie zjadłaś 3

?
2 gru 00:16
leniwiec: sprawdzam
2 gru 00:16
leniwiec: tak mam z tyłu w rozwiązniach
2 gru 00:22
Godzio:
| | b(a2−4b2) | | a | | (a−2b)(a+2b) | | 1 | |
=1− |
| * |
| =1− |
| * |
| =
|
| | 3ab | | b(a−2b) | | 3b | | a−2b | |
| | a+2b | | 3b−a−2b | | b−a | |
1− |
| = |
| = |
| |
| | 3b | | 3 | | 3 | |
2 gru 00:23
Godzio:
| | b(a2−4b2) | | a | | (a−2b)(a+2b) | | 1 | |
=1− |
| * |
| =1− |
| * |
| =
|
| | 3ab | | b(a−2b) | | 3b | | a−2b | |
| | a+2b | | 3b−a−2b | | b−a | |
1− |
| = |
| = |
| zjadłem |
| | 3b | | 3b | | 3b | |
2 gru 00:23
leniwiec: thanks
anyway
2 gru 00:24
AROB: Tak zjadłam b

! Coś to "b" jest bardzo jadalne, bo Ty Godzio, też na końcu zjadłeś "b" w
mianowniku.
2 gru 00:29
Godzio: ogólnie pisałem tylko nie wiem czemu później nie przepisałem

a Ty zjadłaś 3b

a nie "b"
2 gru 00:30
leniwiec: Godziu,nie dość,że zniknął ci kwadrat przy a to jeszcze a
2b−2ab
2 zamieniłeś na −−> b(a−2b)...
Tylko,że ci wynik wyszedł dobry...hmm ja nie wiem jak ty to robisz
2 gru 11:51
Godzio: jak zniknął ? został skrócony z licznikiem

popatrz dokłdnie
2 gru 14:55