zadanie
tekstowe: Dlaczego b=4?
Znajdź liczbę b>2 , dla której figura ograniczona prostą o równaniu y=2 , osiami układu
współrzędnych i wykresem funkcji f określonym wzorem f(x) = x+b , jest czworokątem o polu 6.
15 kwi 22:13
tekstowe: dlaczego b=4, a nie np 3?
15 kwi 22:17
5-latek: A zrobiony rysunek ?
czy weisz co to za czworokąt ?
15 kwi 22:18
tekstowe: y=2, czyli mam równoległą linię do osi x, ale czemu 4? skoro b>2, to może być równie dobrze 3
czy 6
15 kwi 22:20
tekstowe: pomoże ktoś?
15 kwi 22:23
tekstowe: to będzie trapez
15 kwi 22:27
5-latek:

ma być b>2
narysowane dla b=3 (niebieska policz pole tego czworokąta wymiary odczytaj z rysunku
narysowane dla b=4 (zielona policz pole tego czworokąta (to samo
Pole masz dane .
Totalnie olewacie rysunki do zadania (czy nie ucza was w szkole rysować ?
15 kwi 22:29
tekstowe: Aaaa... dobra, teraz rozumiem. dzięki za pomoc
15 kwi 22:33