matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Kopi:
Pomocy mam takich przykładów 10 Rozwiąż równanie: (x+5)(x−3)(4−x)=0
1 gru 22:52
Godzio:
x=−5 v x=3 v x=4
1 gru 22:56
Godzio:
żeby całe wyrażenie równało się − to jeden z nich musi być =0
1 gru 22:57
Kopi:
Dzięki
1 gru 23:01