| 1 | ||
Wykres funkcji f(x) = ( | )x przesunięto najpierw o wektor v1 = [2,− 6] , potem o | |
| 5 |
| 1 | 1 | 1 | 1 | ||||
x−2 − 6 = | x* | −2 − 6 = | x*25 − 6 = | ||||
| 5 | 5 | 5 | 5 |
| 1 | |
x*52 − 6 =5−x*52 − 6 = 5−x+2 − 6 | |
| 5 |
| 1 | ||
f(x)=( | )x | |
| 5 |
| 1 | 1 | |||
g(x)=54−x− 3=54*5−x−3= ( | )−4*( | )x−3⇔ | ||
| 5 | 5 |
| 1 | ||
g(x)=( | )x−4−3 | |
| 5 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
f(x)=( | )x→T[−1,1]→h(x)=( | )x+1+1→T[a,b]→g(x)=( | )x+1−a+1+b⇔ | |||
| 5 | 5 | 5 |
| 1 | 1 | |||
( | )x+1−a+1+b=( | )x−4−3⇔ | ||
| 5 | 5 |