Mat
52: Godzio spojrzysz na zadanka z równań różniczkowych ?
15 kwi 19:44
52: Rozwiązać podane zagadnienia początkowe dla równań różniczkowych o rozdzielonych zmiennych.
y'=y
2(1+t
2) y(0)=−2
Co ja robię źle ?
15 kwi 19:47
52: Proszę pomóż/cie
15 kwi 20:14
52:
15 kwi 21:07
ICSP: a stała gdzie ?
15 kwi 21:46
52: tak zapomniałem dopisać, ale i tak coś jest źle, nie uważasz ?
15 kwi 23:55
ICSP: Ja innych błędów nie widzę. Ewentualnie przy dzieleniu przez y2 rozważyć oddzielnie przypadek
y = 0
16 kwi 00:12
b.: Stałą, jak już będzie dopisana, trzeba będzie wyliczyć z warunku y(0)=−2.
16 kwi 00:37
52: Ale wstawiajac za t=0
| | 1 | |
otrzymam |
| a nie wolno dzielić przez 0 ... |
| | 0 | |
16 kwi 06:13
Kacper:
A wpisałeś stałą?
16 kwi 07:34
16 kwi 08:22
52: Ajj, dobra już wiem, przekombinowałem po prostu... Dzięki wam wielkie
16 kwi 09:04