matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
inne zad
ktos:
5
tg
π = tg150
o
= tg(180
o
− 30
o
)
6
tg180
o
= 0
√
3
tg30
o
=
3
tg180
o
− tg30
o
tg(180
o
− 30
o
) =
=
1 + tg180
o
* tg30
o
√
3
0 −
3
√
3
=
= −
√
3
1 + 0 *
3
3
Dobrze?
15 kwi 19:28
ktos:
odpowie ktoś?
15 kwi 21:06