odczytaj z wykresu funkcji rozwiązania nierówności f(x)>0
Łukasz : ktoś mnie nakieruje jak zrobic te przykłady: Naszkicuj wykres funkcji f i odczytaj z niego
rozwiazania nierówności f(x)>0.
a) f(x)= cos(2x−π/2)
b) f(x)= sin(2x+π)
c) f(x)= cos x/2+π/2
d) f(x)= tg2x
15 kwi 19:00
Benny: a)
| | π | |
Narysuj cos2x, a później przesuń w prawo o |
| |
| | 4 | |
15 kwi 19:08
Łukasz : cos 2x to wykres sięga do dwóch y, czy na osi x jest rozciągnięty (0, 2π) w przedziale
f(x) > 0?
15 kwi 19:27
Benny:

cos2x − czerwony wykres
cosx − niebieski
15 kwi 19:33
Łukasz : to już wiem, a inne przykłady ?
15 kwi 19:40