matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fizyqqq
Benny:
1
1
1
Dziś na fizyce nauczycielka powiedziała, że do równania
=
+
można
f
x
y
zastosować pochodną cząstkową bodajże, aby określić niepewność jak dobrze pamiętam.
Δf
=..... i tutaj były jakieś wartości bezwzględne, coś też mówiła o policzeniu pochodnej
f
po x i po y. Ktoś może powiedzieć o co chodzi?
15 kwi 17:47
Benny:
Ktoś, coś?
15 kwi 22:53
Qulka:
http://wiki.itie.tu.koszalin.pl/labfizyki/lib/exe/fetch.php?media=labfizyki:art_rach_niep_pom.pdf
http://home.agh.edu.pl/~kryschna/downloads/Niepewnosci.pdf
http://www.if.pw.edu.pl/~pluta/pl/dyd/kadd/w1/segment1/main.htm
15 kwi 23:07
Benny:
Dziękuje
15 kwi 23:19