matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwwe
fiflak:
Rozwiąż równanie cos3x = cos5x gdzie x∊<0,π> 0 = cos5x − cos3x
5x+3x
5x−3x
−2sin
sin
=
2
2
−2sin4xsinx = 0 −sin4xsinx = 0 −sin4x = 0 v sinx = 0 ?
15 kwi 17:29