matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwe
unreal world:
π
Rozwiąż równanie 1 + 2cos
2
x = 3sin(
+ x }
2
jak rozpisać lewą stronę?
15 kwi 17:04
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
15 kwi 17:52
fiflak:
dzięki 2cos
2
x − 3cosx +1 = 0
1
cosx = 1 v cosx =
2
π
π
x = 0+2kπ v x = −
+ 2kπ v x =
+ 2kπ
3
3
?
15 kwi 18:01