naszkicuj wykres funkcji : g(x)=f(x)+1
vin:
15 kwi 17:02
Metis: Podaj pełne polecenie ....
15 kwi 17:03
vin: naszkicuj wykres funkcji : g(x)=f(x)+1
15 kwi 17:03
vin: Mam w zadaniu tylko tyle i właśnie nie wiem czy mam to obliczyć czy co z tym zrobić.
15 kwi 17:05
Janek191:
Musisz podać też funkcję f.
15 kwi 17:06
vin: Ja tego nie ogarniam , dasz radę mi pomóc.
15 kwi 17:13
Mila:
g(x)=f(x)+1
Wykres funkcji g(x) powstaje przez przesunięcie wykresu funkcji f(x) o wektor [0,1] ( to znaczy
o jedną jednostkę w górę).
15 kwi 17:16