matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Filip:
Zadanie brzmi tak: Zbiorem wartości funkcji f(x)= 2x−5 jest przedział <−2;3>. Dziedziną tej funkcji jest przedział: A <−9;1> B <−4,6> C <1,5;4> D <−1;2> Co z tym?
15 kwi 16:48
Metis:
C) 2x−5=−2 2x−5=3
15 kwi 16:57