matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiorem wartości funkcji
sasa:
Zbiorem wartości funkcji y=−2x
2
+12x+1 jest: A. ( − NIESKOŃCZONOŚĆ ; 19> B.( − NIESKOŃCZONOŚĆ ; 1> C. R D. <1 ; + NIESKOŃCZONOŚĆ)
15 kwi 14:26
Mila:
Parabola skierowana w dół, a=−1<0 W x
w
funkcja ma największą wartość
−b
−12
x
w
=
=
=3
2a
−4
f(3)=... oblicz i daj odpowiedź.
15 kwi 16:58