matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole powierzchni ostrosłupa
kuba123:
Na rysunku przedstawiono fragment siatki ostrosłupa prostego. Oblicz pole powerzchni tego ostrosłupa.
http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5797571/14931711.jpg?1429037248
14 kwi 22:47
Qulka:
24+3
√
3
+8
√
2
15 kwi 00:51
Janek191:
h
2
+ 2
2
= 6
2
h
2
= 36 − 4 = 32 = 16*2 h = 4
√
2
więc
6
2
√
3
P
c
= 6*4 + 2*
+ 2*0,5*4*4
√
2
= 24 + 18
√
3
+ 16
√
2
4
15 kwi 05:59