Kombinatoryka
52: Zadania dla 5−latka tylko i wyłącznie.
Wiem że zawsze chcesz opanować materiał bardzo dokładnie i ze zrozumieniem,
więc może przydadzą ci się zadanka, które tutaj zamieszczę.
Jak uznasz że umiesz permutacje to możesz je śmiało robić.
Ile jest permutacji zbioru {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9}, takich, że
a. iloczyn każdych dwóch sąsiednich liczb jest liczbą parzystą;
b. liczby nieparzyste nie stoją obok siebie;
c. najpierw stoją liczby parzyste, a potem nieparzyste;
d. liczby podzielne przez 3 stoją na końcu;
e. liczby 1 i 2 sąsiadują ze sobą;
f. liczby 1, 2, 3 sąsiadują ze sobą ;
g. liczby 1 i 9 nie sąsiadują ze sobą;
h. liczba 5 jest bliżej początku niż liczba 6;
i. otrzymana liczba jest podzielna przez 6;
j. liczby tworzą ciąg malejący;
k. szereg otwierają i zamykają dwie liczby parzyste;
l. Na początku i na końcu jest liczba parzysta.
14 kwi 22:38
daras: cała noc przed nim
14 kwi 22:39
Saizou :
to tylko czy wyłącznie
14 kwi 22:40
Kejt: tyle dobroci!
14 kwi 22:41
52: Saizou
14 kwi 22:42
bezendu:
daras masz chwilkę ? Potrzebna pomoc z jednym zadaniem
14 kwi 22:42
Saizou :
tak, panie 52 ?
14 kwi 22:43
52: panie? weź idź mi z tym...
14 kwi 22:44
kyrtap: nie siedźta uczta się
14 kwi 22:45
Saizou : no jedynie gdzie pójdę to do łóżka, ale nie z Tobą, hehe
14 kwi 22:45
52: Saizou no wiesz, też bym z tobą tam nie chciał iść
14 kwi 22:46
5-latek: dzieki
52
Jutro zobaczę bo dzisiaj już ,
14 kwi 22:49
kyrtap: uczyć się
14 kwi 22:51
Saizou : ja tam ma jutro dzień rektorski i wolne
14 kwi 22:51
5-latek: Dobranoc wszystkim

ja muszse jutro o 5 wstać do pracy
14 kwi 22:52
kyrtap: Saizou aha fajne pocieszenie przed jutrzejszymi kołami
14 kwi 22:53
52: Dobranoc

ja też w tym tygodniu koło...
14 kwi 22:54
Kejt:
kyrtap powodzenia
u mnie też nie ma nigdy takich luksusów
14 kwi 22:55
kyrtap: ja 2 jutro pozdrawiam
zarwana nocka ech...
14 kwi 22:56
bezendu:
Ja też 2, pozdrawiam
14 kwi 22:57
52: Uuu, powodzenia
14 kwi 22:57
bezendu:
Dzięki, masz miernictwo 2 z KP ?
14 kwi 22:58
52: Ja mam xD
14 kwi 22:59
bezendu:
Miałeś kart ? Masz może opracowane zadania, nie mam w sumie tylko ostatniego.
14 kwi 23:00
52: Ja mam jutro pierwszą kartkówkę, a z tego co widzę to ty drugą
14 kwi 23:01
bezendu:
No właśnie, też tak myślałem, ale kolega miał mieć pierwszą a dostał 2

o 9:15 masz ?
Poczytaj informację na jego stronie, obowiązuję materiał z najbliższych zajęć

Więc się jutro
nie zdziw
14 kwi 23:02
52: ... o 11:15 mam
Ale no jakim cudem drugą kartkówkę, jak nie było pierwszej ?
14 kwi 23:04
52: No z najbliższych zajęć w harmogramie mam Pomiar napięcia stałego przyrządami analogowymi i
cyfrowymi więc z bazy pytan pod tym zagadnieniem jest kartowka... no bez kitu że ma być z
czegoś innego
14 kwi 23:06
bezendu:
W związku z moim wyjazdem na konferencję naukową....Kontakt mailowy będzie utrudniony ale mam
dobrą informację! Wasz prowadzący zadbał aby nie przepadły zapowiedziane kartkówki.
Przypominam, że na kartkówce obowiązuje Państwa materiał z najbliższych zajęć.
14 kwi 23:08
52: No a w harmonogramie mamy Pomiar napięcia stałego przyrządami analogowymi i cyfrowymi... tak
sie nazywaja zajecia co maja sie odbyc więc kartkowa ma być z tego...
14 kwi 23:09
bezendu:
Też mam to w harmonogramie, ja robię zadania z tego tematu bo nie chcę się jutro zdziwić jak
kolega

a z miernictwa można 5,5 mieć
14 kwi 23:12
52: Wow, ambitny jesteś, ja celuje powyżej 4, ale na 5,5 nie zasługuje to na pewno.
To co umiesz na dwie kartkówki

?
14 kwi 23:14
bezendu:
Umiem, już prawie wszystko, zostało jedno zadanie tylko, dwa sam mówił, że można zrobić projekt
urządzenia elektronicznego i ja właśnie robię
14 kwi 23:17
52: Szacun
14 kwi 23:17
Kejt: co studiujecie?
14 kwi 23:18
bezendu:
Elektronika.
14 kwi 23:20
52: Automatyka i Robotyka
14 kwi 23:21
Kejt: uu.. nigdy nie tego nie lubiłam..
14 kwi 23:21
bezendu:
Bo to trzeba zrozumieć, to się polubi
14 kwi 23:22
Kejt: To żeś mnie pocisnął teraz
14 kwi 23:23
Qulka: a ja jestem tylko po chemii

a wy mnie gnębicie fizyką
14 kwi 23:24
52: 
kogoś trzeba, ale szacunek jak po chemii i tak dobrze ogarniasz fizykę
14 kwi 23:25
bezendu:
Nie pocisnąłem, tak samo nie lubiłem programowania, a teraz piszę każdego dnia coś,
tak samo z elektroniką trzeba dużo poczytać, policzyć to dostaniesz bakcyla i polubisz

A tym czasem ja idę do miernictwa.
14 kwi 23:26
bezendu:
Fizyk=fizyka+matematyka+chemia
Matematyk=matematyka
Chemik=fizyka+matematyka+chemia
Qulka tę równości nie kłamią
14 kwi 23:27
Kejt: Na wszystko co związane z fizyką mam poważną alergię...no poza tą częścią z matmą..
a ja programować lubię

tylko jeszcze zależy w jakim języku
14 kwi 23:29
bezendu:
Ja c++, teraz obiektowo, na 3 semestrze mam matlaba, potem java i jeszcze coś na 6
14 kwi 23:30
Qulka: skoro tak mówisz

ale ja tak naprawdę wybrałam ścisłe z lenistwa

tu wystarczy kojarzyć i
nie trzeba nic umieć
14 kwi 23:30
Kejt:
c++ − chyba mój ulubieniec i pierwszy język jakiego składnię i logikę zrozumiałam (chyba

)
matlaba mam teraz (4 semestr) − bardzo przyjemne
javę już miałam i mam nadal, też całkiem spoko, przynajmniej to co teraz robimy

i jeszcze jest tego trochę, ale to zrozumiałe ze względu na kierunek

teraz obecnie siedzę nad obj−C.. i jeśli Wam życie miłe to tego nie dotykajcie...
14 kwi 23:32
bezendu:
Nie studiuję informatyki i nie będę miał obj−C

I tak mam dużo programowania
14 kwi 23:35
Kejt: tak tylko uprzedzam jakbyście dla rozrywki chcieli, bo się pochlastacie, a szkoda by było :<
14 kwi 23:37
52: bezendu co straszyłeś

Była normalnie kartkówka, tak jak pisałem
15 kwi 15:19