matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
GeoMetriaa pomocy
Wiktoria:
yhh geometra ....
/ w ostrosłupie prawidlowym czworokatnym wysokosc sciany bocznej jest nachylona do podstawy pod katem 45 stopni . Pole podstawy jest rowna 32. Oblicz pole powierzchni bocznej tego ostroslupa.
1 gru 21:16
wiktorai:
pomocyyy
1 gru 21:27
Godzio:
Pp=32 a
2
=32 a=4
√
2
1
h=
a
√
2
=2*2=4
2
ah
4
√
2
*4
Pb=4*
=4*
=2*16
√
2
=32
√
2
2
2
1 gru 21:40