matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mnożenie wielomianów
ironwoman:
(x
12
− 1) * (x
3
+ x
4
) (x
7
− x
6
−1) * (x
5
+ x
3
) (x
4
− x
3
− x
2
) * (x
5
+ 1)
14 kwi 20:12
Janek191:
Np. ( x
4
− x
3
− x
2
)*( x
5
+ 1) = x
9
− x
8
− x
7
+ x
4
− x
3
− x
2
bo x
4
*x
5
= x
4+5
= x
9
15 kwi 07:15