matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
STYCZNA
Rupi:
Dla jakich wartości parametru m prosta y = 5x + m jest styczna do wykresu funkcji y=U{x+3}{ 2−x} ?
14 kwi 19:08
Kacper:
Pochodna...
14 kwi 19:10
===:
x+3
=5x+m
2−x
Δ=0
14 kwi 20:01
===:
x+3
=5x+m
2−x
Δ=0
14 kwi 20:01