wykazać równość
Serum: Wykaż, że zachodzi równość. :
1 − 2
√2 +1 = 2
√2
2 − 2
√2 = 2
√2
co robię źle?
14 kwi 17:20
Serum: √9−4√2 = √(1−2√2)2 = 1 − 2√2 dla niewtajemniczonych, przepraszam, że tak w skrócie
napisałem
14 kwi 17:24
Serum: rozwiązane : | 1 − 2√2 | + 1 = 2√2
−1 + 2√2 + 1 = 2√2
ckd.
14 kwi 17:31
5-latek: Muszse za chwile wyjeechac wiec pewnie ktoś dalej pomoze
Otoz √9−4√2 ≠1−2√2 bo
√9−4√2= √(1−2√2)2 = |1−2√2|<0 wiec zgdonie zdefinicja wartości bezwzględnej dla
x<0 |x|=−x mamy |1−2√2|= −(1−2√2}= −1+2√2= 2√2−1 i dalej rob
14 kwi 17:33