Współczynnik kierunkowy prostej
Olka: Cześć

Mam do rozwiązania takie oto zadanie:
Oblicz współczynnik kierunkowy prostej, do której należą punkty A (2 ; −6) i B (2 ; 5) oraz
podaj wzór tej funkcji.
Rozwiązanie:
| | 5 − (−6) | | 11 | |
a = |
| = |
| |
| | 2 − 2 | | 0 | |
Na tym moje umiejętności się kończą i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
14 kwi 17:17
5-latek:

x=2
14 kwi 17:25
Olka: Dziękuję

Ale jak to obliczyć? Wydaje mi się, że sam wykres nie wystarczy...
14 kwi 17:30
Janek191:
Ta prosta nie ma współczynnika kierunkowego

bo tg 90
o nie istnieje.
14 kwi 17:37
===:
x=2 ... ale funkcja to nie jest −
14 kwi 17:38
Olka: Czyli jaka jest ostateczna odpowiedź? Wystarczy napisać, że funkcja nie istnieje i nie można
obliczyć współczynnika?
14 kwi 17:41