3n+1 | ||
lim n−>nieskonczoności = ( | )7n = e63 tyle mi wyszło dobrze ![]() ![]() ![]() | |
3n−8 |
4n+3 | ||
lim n−> nieskonczoności = ( | )5n = e60 tyle mi wyszło dobrze ![]() ![]() ![]() | |
4n−9 |
3n+1 | ||
lim n −> nieskończoność ( | )7n = lim n−> nieskończoności | |
3n−8 |
3n−8+8+1 | 9 | |||
( | )7n = lim n −> nieskonczonosci (1+ | )7n = e63 | ||
3n−8 | 3n−8 |
k | ||
a zasosowałam wzór lim n−> nieskonczoności (1+ | )l+a = ek*l | |
n+b |
7n | 7 | |||
= [e9]K , gdzie K = | → | .... = (e9)7/3 = 21 | ||
3n−8 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |