Matematyka, graniastosłupy, prostokąty, oblicz pole
Lukrecja: Witam, proszę o szybką pomoc:
Zad.1. Oblicz pole prostokąta, którego przekątne o długości 6 cm tworzą kąt o mierze 110
stopni.
Zad.2. Podstawą graniastosłupa prostego jest trójkąt prostokątny o przyprostokątnych mających
długość 5 i 6. Podaj miary kątów między sąsiednimi ścianami bocznymi tego graniastosłupa.
14 kwi 12:56
J:
a skąd ten pośpiech ?
14 kwi 12:59
Lukrecja: Bo to na dzisiaj
14 kwi 13:00
J:
1) P = 3*3*sin1100 + 3*3*sin700 = 9*(sin1100 + sin700)
14 kwi 13:05
Lukrecja: A jest do tego jakiś rysunek?

i co z tym drugim?
14 kwi 13:37
J:
rysunek zrób sama , pole prostokąta to suma pól dwóch równoległoboków o bokach 3 i 3
oraz kącie pomiedzy nimi 110 oraz 70
14 kwi 13:38
J:

P = 3*3*sinα
14 kwi 13:41
Lukrecja: Dziękuję.
14 kwi 13:42